sreda, 9. april 2014

Hrvaška turistična ponudba

Hrvaška ima naravne danosti, ki ji zavidajo marsikatere druge države, zlasti pa tiste, ki ležijo oddaljene od morske obale. Hrvaška je najbolj znana prav po njeni obali, ki spada med najlepše in najbolj raznolike obale na svetu. Od severa proti jugu spreminja obala svojo obliko, rastje, okoliška mesta spreminjajo arhitekturo, vendar nekatere stvari ostajajo enako: prijazni ljudje, pestra turistična ponudba in neskončno možnosti za zabavo in aktiven način preživljanja svojega dopustniškega časa.

 Hrvaška obala se, če gremo od severa proti jugu, prične na hrvaški Istri. To je polotok značilne srčaste oblike, ki ga obdaja jadransko morje. Hrvaška Istra je največji polotok, ki ga ima Hrvaška. Njegova značilna gričasta geografija je polna skrivnosti, naravnih lepot in kulturnih znamenitosti. Daleč naokrog je hrvaška Istra znana po številnih zalivih in tradicionalnih istrskih mestih, ki s svojo odlično kulinarično ponudbo privabljajo goste iz različnih koncev in krajev Evrope in preostalega sveta. Prijetno mediteransko podnebje zagotavlja dolga in vroča poletja z malo padavinami. Če se spustimo nekoliko nižje proti jugu pridemo do Kvarnerja. Tukaj se nahaja prelepa obmorska pokrajina. Hribovito Gorsko kotarje pa še dodatno popestri naravne lepote in pestrost. Tukaj se nahajajo številna turistična središča, ki imajo več kot 150 let staro turistično tradicijo.

Brez zadržkov lahko rečemo, da je to področje, ki ga ponuja Hrvaška razvilo eno izmed najbolj popolnih turističnih ponudb. Kultura, zabava, športne aktivnosti, dobro počutje in ostale storitve na področju turizma tukaj doživljajo svoj vrhunec. Kdo ne pozna prelepe Dalmacije, na katero je ponosna vsa Hrvaška? To je nedvomno področje na zemeljski obli, ki mu ga ni para. Divja lepota, ki raste iz belega kraškega kamna, stotine poseljenih in ne poseljenih otokov, nasadi oljk, pašniki in še bi lahko naštevali, vam bodo odvzeli dih. Na tem delu morje doseže najvišji nivo bistrosti. Turkizna barva, ki je kakor iz filma, vas bo zapeljala.
Več informacij boste našli na tej spletni strani

Ni komentarjev:

Objavite komentar