ponedeljek, 6. avgust 2012

Odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu invalidu


Aktualno: odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu invalidu, presojanje razloga nesposobnosti v praksi, novi vzorci za odpovedi zaposlitev, nove kolektivne pogodbe...

Spoštovani!

Odpuščanje delavcev je zelo občutljivo področje – tako za delavce, kot za delodajalce. Da bi bili pri tem čim bolje pripravljeni in se tako izognili morebitnim napakaM, smo za vas pripravili dodatne vsebine in aktualne zakonodajne novosti.

Razlog nesposobnosti – kako ga v praksi uporabiti za odpoved pogodbe o zaposlitvi?
V priročniku pojasnjujemo, kako je z oduščanjem delavcev zaradi razloga nesposobnosti. Opisujemo primere iz prakse in navajamo, kako normiranje dela vpliva na izvedbo pravnih postopkov pri odpovedih pogodb o zaposlitvi.

Aktualno: Kako pravno pravilno odpovedati pogodbo o zaposlitvi brez ponudbe nove pogodbe delavcu invalidu?
V posebnih podpoglavjih pojasnjujemo, kako odpovedati pogodbo o zaposlitvi delavcu invalidu. S takšno problema-tiko se namreč srečuje vse več podjetij, tudi zaradi uvedbe kvotnega sistema zaposlovanja invalidov. V tem razdelku pojasnjujemo tudi, kakšne so obveznosti delodajalca do delavcev invalidov.

Opisujemo delo komisije za ugotavljanje podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi in predstavljamo določila poslovnika o delu komisije. Izvedeli boste, kakšen je postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi ugotovljene invalidnosti II. ali III. kategorije ali iz poslovnega razloga brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi.

NOVO: Vas zanima, kaj je lahko podlaga za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov?
Na zgoščenko smo dodali vzorce nekaterih najpogostejših razlogov za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov, kot so nepravilna izvedba inventure, nepravočasen prihod na delo, protipravna prilastitev denarnih sredstev, nepravočasna odstranitev blaga s pretečenim rokom uporabe s prodajnih polic, nepravilna izpolnitev komisijskega zapisnika o prevzemu blaga in nepravilen popis dohodne pošte.

Aktualno na zgoščenki!
Na zgoščenki so obrazce Zavoda za invalidsko in pokoj-ninsko zavarovanje (ZPIZ), ki se uporabljajo pri urejanje problematike invalidnih delavcev v podjetju, in sicer
§ delovna anamneza - delodajalec
§ delovna anamneza - delavec
§ delovna anamneza - zavod
§ delovna dokumentacija.

Prav tako je na zgoščenku priporočen obrazec ZPIZ-a, ki ga lahko delodajalci uporabljajo
Dodajamo najnovejše kolektivne pogodbe – za livarstvo in kmetijstvo

V pripravi:
posebno poglavje z novimi primeri iz sodne prakse
posebne zahteve določenih kolektivnih pogodb, ki se nanašajo na postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Želimo vam, da bi imeli čim manj pravnih zapletov v praksi. Zato vam priporočamo, da uporabite že pripravljene vzorce na priloženi zgoščenki in preberete strokovna in pravno preverjena navodila v priročniku!

Ni komentarjev:

Objavite komentar